Türkiye’de perakende sektöründe lider birçok marka hem yurt dışındaki Türkleri hedefleyerek hem de yakın coğrafyalardaki ülkelerde büyüme hedefiyle dünyaya açılıyor. Biz de yurt dışında bulunabilecek Türk markalarını bu yazımızda listeledik.
Yurt dışında bulabileceğiniz Türk markalarına geçmeden önce kısaca Yollando’dan bahsedelim. Yollando sayesinde yurt dışında Türk markalarını özel olarak aramanıza ya da yurt dışına kargosu olan Türk markalarını bulmaya çalışmanıza gerek yok.
Türkiye’den istediğiniz ürünü Yollando’nun size ilettiği Türkiye’deki adresine kargolamanız yeterli. Ardından ürünün yurt dışında sizin adresinize taşınmasını Yollando sağlar. Böylece istediğiniz Türk markasından yurt dışında da alışveriş yapabilirsiniz.
Yurt dışında Hangi Türk Markalarının Mağazası Var?
2020 yılında dünya çapında 1000 mağaza hedefine ulaşan Türkiye’nin en büyük hazır giyim firmalarından olan LC Waikiki’nin Türkiye dışındaki mağaza sayısı da 500’ü aştı.
Giyim sektörünün lider markası 2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 perakende markasından biri olmayı hedefliyor. Türklerin yoğun yaşadığı Almanya gibi Avrupa ülkelerinin dışında Asya ve Afrika kıtasında da satışlarına devam ediyor.
Koton da Türkiye’den çıkıp dünyanın birçok yerinde satış yapmaya başlayan önemli tekstil markalarımızın başında geliyor. Yurt dışında toplam 200’den fazla mağazası olan şirket 2023 yılı hedefi olarak 5 kıtada birden yer almayı hedefliyor.
Geçtiğimiz yıllarda Almanya’da mağazası olsa da artık markanın Almanya’da bir mağazası bulunmuyor.
Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz’ın açıklamasına göre Almanya pazarına 4 farklı e-ticaret platformu üzerinden girmeyi planlıyorlar ve yakın vadede Almanya’da bir fiziksel mağaza açma planları bulunmuyor. E-ticaret satışı olan ülke sayısını da yıl sonuna kadar 39’a çıkarmayı hedefliyorlar. Almanya’daki en büyük e-ticaret platformlarını öğrenmek için Almanya alışveriş siteleri hakkında bu yazıdan faydalanabilirsiniz.
Türkiye’de moda sektöründe özellikle de kot alanında 30 yıldır varlığını sürdüren Mavi, 30’un üzerinde ülkede müşterileriyle buluşuyor.
İlk yurt dışına açılma hamlesini 1996 yılında yapan moda markası şu anda New York, Vancouer, Berlin, Amsterdam, Kopenhag, Zürih ve Moskova gibi önemli şehirlerde varlığını sürdürüyor. Yurt dışında kendi mağazaları dışında Nordstrom, Brooklyn Industries, Peek & Cloppenburg, Lord&Taylor ve David Jones gibi zincir mağazalarda da Mavi ürünlerine ulaşmak mümkün.
Erkek giyiminde önemli markalardan biri olan Damat, Orka Holding bünyesinde yurt dışı yatırımlarına da devam ediyor.
Birçok Türk markasının olduğu gibi Rusya’da mağazaları bulunan şirketin Almanya, İtalya gibi Avrupa ülkelerinde de ürünlerine ulaşmak mümkün.
2005 yılında kurulan DeFacto hızlı bir büyüme trendiyle kendini Türkiye’de kanıtladıktan sonra hızla dünyaya açılan markalardan biri oldu.
30’u aşkın ülkede “ulaşılabilir moda” kavramıyla her kesimden bireyin dolaplarına girmeyi başardı. Bu misyonla da büyümeye devam ediyor. Özellikle günümüzde gittikçe önemli hale gelen e-ticaret alanında da gelişmeyi sürdürüyor. 2020 yılında İngiltere hedefli e-ticaret mağazası da yayına girdi.
Türkiye’de renkli kozmetik sektörünün lider markalarından olan Flormar’ın bu başarısı Türkiye’yle sınırlı değil. Türkiye’nin ihracat alanında en iyi 500 şirketi arasında yer alan Flormar satışlarına 100’ü aşkın ülkede devam ediyor.
Global bir marka olma yolunda hedeflerini sürdüren Türk markalarından biri de Penti.
20’yi aşkın ülkede satışlarına devam eden marka bir yandan satış yaptığı ülke sayısını arttırırken bir yandan da çorap sektörü hariç iç giyim ve mayo gibi alanlarda da Türk kadınlarının ilk tercihi olmayı hedefliyor.
Dünya çapında oje üretiminde en büyük 5 markadan biri olan Erkul Kozmetik’in sahibi olduğu Golden Rose Türkiye’deki büyümesini yurt dışında farklı ülkelerde de sürdürüyor.
Türkiye’de henüz kendi markasıyla mağazası olmadığında bile ilk mağazasını Rusya’da açmıştır bu hamle ile Golden Rose yıllar öncesinden hedeflerinin global olduğunu göstermiştir. Golden Rose üretimini ise Türkiye’de yapmaktadır.
Golden Rose, Amerika, İngiltere ve birçok Avrupa Birliği ülkesinde önemli bir marka olmanın yanı sıra Rusya gibi yurt dışında en çok Türk mağazası olan ülkede de önemli bir satış hacmine sahip.
Beko Türkiye’den dünyaya açılan ilk beyaz eşya markası olma gururunu yaşıyor. Türkiye’de bile müşteriler tarafından zaman zaman yabancı bir marka sanılan Beko yıllardır dünyanın birçok yerine satış yapmaya devam ediyor.
Dünya’da 100’den fazla ülkeye satış yapan Beko, kendi sitesinde yer alan bilgiye göre her 2 saniyede bir ürün satıyor.